background
kracht dit geeft me kracht

Speeddate met politci - Zaal J. & H. Van Eyck - 13u30 - 15u30

Politici werken een beleid uit dat invloed op ons allemaal heeft. Bij het uitbouwen van dat beleid is het belangrijk dat de stem van de burgers duidelijk gehoord wordt. Op ons Forum willen we hier ruimte voor bieden. Daarom organiseren we een speeddate met politici.
Er zijn enkele regels gebonden aan de soort vragen die gesteld kunnen worden:

- Formuleer een vraag, geen mening of feit
- Stel een vraag over het beleid, geen persoonlijke vraag
- Politici kunnen niet in gaan op persoonlijke dossiers. Stel je vraag zo dat het over het beleid gaat en andere mensen er ook mee geholpen zijn
- Formuleer 1 heldere vraag
- Stel geen racistische, xenofobe of discriminerende vragen

Wil je weten waarom politici een bepaalde keuze hebben gemaakt of wil je vragen hoe zij de uitdagingen in de toekomst via hun beleid aan willen pakken?

Hebt u uw vraag niet kunnen stellen tijdens de speeddate met politici?

Vanaf 15u30 kan u in de H. Van Eyck-zaal terecht bij de mensen van Hallo Politici om uw vraag via de computer te stellen.
Hallo politici is een platform waar je vragen kan stellen aan zowel Vlaams, federale en Europese Nederlandstalige politici. Medewerkers van het platform hallo politici helpen je vanaf 15u30 bij het stellen van je vraag aan de juiste politicus.

'Hallo politici' is een initiatief van De Wakkere Burger vzw (een organisatie die zich inzet voor burgerparticipatie en (lokale) democratie in Vlaanderen), Tree Company (een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van online applicaties voor maatschappelijke projecten) en Europahuis Ryckevelde vzw (een beweging voor Europees burgerschap).

Ze doen dit vanuit de overtuiging dat een dialoog tussen burgers en politici ook tussen verkiezingen noodzakelijk is.

Aanvang: 15.30 tot 17 uur

Stuur ons je vraag alvast op via dit kaartje en kom hen zelf deze vraag stellen op ons Forum!

 

 

 

 

right_nav extra's mantelzorghoek animatie

 

 

 

buttons schrijf je hier in twitter facebook faq